Πώς να πουλήσετε το MacBook Pro με τη γραμμή αφής

Το Touch Bar δεν το κάνει για εσάς; Ανεξαρτήτως του λόγου, αν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε από το MacBook Pro με Touch Bar, υπάρχει ένα επιπλέον βήμα που πρέπει να κάνετε πριν το πουλήσετε ή να το μεταβιβάσετε σε έναν αξιόλογο διάδοχο.

Πριν φτάσουμε στο επιπρόσθετο βήμα Touch Bar, πρέπει να κάνετε κάτι πάρτε οποιοδήποτε MacBook έτοιμο προς πώληση.

Βήμα 1: Αποσυνδεθείτε από όλους τους λογαριασμούς

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων και των δεδομένων που θέλετε να διατηρήσετε, είτε μεταφέροντάς τα στο iCloud (ή στην υπηρεσία σύννεφων που προτιμάτε) είτε σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Με τα σημαντικά αρχεία σας να αποφορτωθούν με ασφάλεια, τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία απομάκρυνσης όλων των ιχνών σας από το MacBook σας. Εδώ πρέπει να κάνετε:

Αποσυνδεθείτε από το iTunes

Ανοίξτε το iTunes και μεταβείτε στο Account> Authorizations> Deautorize This Computer .

Αποσυνδεθείτε από το iCloud

Μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > iCloud και κάντε κλικ στο κουμπί Αποσύνδεση .

Αποσυνδεθείτε από το iMessage

Ανοίξτε την εφαρμογή μηνυμάτων και μεταβείτε στην επιλογή Μηνύματα> Προτιμήσεις και κάντε κλικ στην καρτέλα Λογαριασμοί . Με το λογαριασμό σας επιλεγμένο στα αριστερά, κάντε κλικ στο κουμπί Αποσύνδεση στα δεξιά.

Μη συνδεδεμένες συσκευές Bluetooth

Εάν το MacBook σας αφήνει την κατοχή σας αλλά όχι τα καταστήματά σας - ενδεχομένως να πουλάτε το MacBook σε ένα συγκάτοικο ή να το μεταφέρετε στο παιδί σας - τότε θα πρέπει να αποσυνδέσετε οποιεσδήποτε συσκευές Bluetooth που δεν περιλαμβάνετε στη συμφωνία . Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος> Bluetooth, επιλέξτε μια συσκευή που θέλετε να ακυρώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Χ στα δεξιά του ονόματός της και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση .

Βήμα 2: Εκκαθάριση δεδομένων από τη γραμμή αφής

Ρίξτε μια ματιά στο βήμα 6 αυτής της σελίδας υποστήριξης της Apple για να αποκτήσετε το Mac σας έτοιμο να πουλήσει. Περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να "καθαρίσετε όλες τις πληροφορίες που αποθηκεύονται από τη γραμμή αφής".

Η Touch Bar αποθηκεύει πληροφορίες ξεχωριστές από το σκληρό δίσκο; Η Apple δεν απάντησε αμέσως στο αίτημά μου για σχολιασμό, οπότε μπορώ μόνο να υποθέσω ότι η γραμμή αφής αποθηκεύει τα δεδομένα σας με αναγνωριστικό αφής. Σύμφωνα με αυτή τη σελίδα Υποστήριξης της Apple, τα δεδομένα του κωδικού πρόσβασης και των δακτυλικών αποτυπωμάτων αποθηκεύονται σε ξεχωριστό τσιπ. Η Apple καλεί το Secure Enclave. Ίσως είναι αυτό το Secure Enclave που διαγράφετε για να καταργήσετε τις πληροφορίες Touch ID που έχετε αποθηκεύσει στη γραμμή αφής.

Μπορείτε να καταργήσετε γρήγορα τα δακτυλικά αποτυπώματα που έχετε καταχωρίσει στο MacBook Pro, μεταβαίνοντας στις Προτιμήσεις συστήματος> Πιέστε το αναγνωριστικό και το ποντίκι πάνω σε ένα προφίλ δακτυλικών αποτυπωμάτων και κάνοντας κλικ στο κουμπί X και στη συνέχεια επιλέγοντας Διαγραφή . Η Υποστήριξη της Apple, ωστόσο, σας λέει να χρησιμοποιήσετε μια εντολή τερματικού ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση ανάκτησης για να καθαρίσετε όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα από τη γραμμή αφής.

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

Τερματίστε το MacBook Pro και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το ξανά στη λειτουργία ανάκτησης MacOS, κρατώντας αμέσως το Command-R μετά το πάτημα του κουμπιού τροφοδοσίας. Εάν δείτε το παράθυρο MacOS Utilities, τότε έχετε εισάγει με επιτυχία το Recovery MacOS. Αγνοήστε τις επιλογές στο παράθυρο Βοηθητικά προγράμματα του MacOS και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Βοηθητικά προγράμματα στη γραμμή μενού και επιλέξτε Τερματικό . Πληκτρολογήστε αυτήν την εντολή στο Terminal.

xartutil --erase-all

Πατήστε Enter, πληκτρολογήστε yes για να επιβεβαιώσετε τις προθέσεις σας και στη συνέχεια πατήστε Enter ξανά. Κλείστε το Terminal και επανεκκινήστε το MacBook σας ανά συνήθη. Μπορείτε να ελέγξετε αν το αναγνωριστικό σας Touch πράγματι διαγράφηκε μεταβαίνοντας στις Προτιμήσεις συστήματος> Ανίχνευση ταυτότητας και αναζητώντας αν τα προφίλ των δακτυλικών αποτυπωμάτων σας έχουν σβηστεί.

Βήμα 3: Διαγραφή και επανεγκατάσταση του MacOS

Αφού αφαιρέσετε όλα τα ίχνη του εαυτού σας έτσι ώστε ο επόμενος χρήστης του MacBook Pro να ξεκινήσει με μια νέα πλάκα, θα θελήσετε επίσης να διαγράψετε το δίσκο σας και να εγκαταστήσετε ξανά το MacOS. Για να διαγράψετε το δίσκο, επιστρέψτε στο MacOS Recovery και επιλέξτε Disk Utility από το παράθυρο των βοηθητικών προγραμμάτων. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή ή τον τόμο σας στην πλαϊνή γραμμή του βοηθητικού προγράμματος Disk και κάντε κλικ στην καρτέλα Erase . Θα πρέπει να μπορείτε να αφήσετε τα τρία πεδία ως Όνομα, Μορφή και Σχήμα ως τις προεπιλεγμένες επιλογές τους πριν κάνετε κλικ στο στοιχείο Διαγραφή για να διαγράψετε το δίσκο σας.

Αφού διαγραφεί ο δίσκος σας, ξεκινήστε ξανά τη λειτουργία ανάκτησης MacOS και αυτή τη φορά επιλέξτε Επανεγκατάσταση του MacOS από το παράθυρο των βοηθητικών προγραμμάτων. Επιλέξτε το δίσκο και κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση . Μην εισάγετε τις πληροφορίες σας όταν το MacBook σας επανεκκινεί στον βοηθό εγκατάστασης. Μπορείτε απλά να την απενεργοποιήσετε και να αφήσετε τον επόμενο ιδιοκτήτη να εισάγει τις πληροφορίες και να ρυθμίσει το μηχάνημα.

Τώρα είστε έτοιμοι να πουλήσετε το MacBook σας. Αν σχεδιάζετε να πάρετε έναν άλλο υπολογιστή της Apple, εξετάστε το ενδεχόμενο να το εμποδίσετε. Διαφορετικά, ακολουθήστε τον πλήρη οδηγό μας για την πώληση του MacBook σας.

 

Αφήστε Το Σχόλιό Σας